Sahlins brygghus

Sahlins Brygghus är ett bryggeri beläget i Dalarna. Vi har bryggt öl sedan 2015 och fokuserar på produktion av hantversksöl. Vi vill fortsätta på den hantverkstradition som funnits på gården i flera hundra år.

Bryggeriet ligger på en gård med anor från 1300 talet. Vår släkt flyttade ner från Leksand och köpte gården 1902. 

Idag kombinerar vi ett aktivt jordbruk med besöksturism, gården har 30 000 besökare årligen, den största attraktionerna är strutsar, som vi fött upp på gården sedan 1994.

Förutom bryggeriet och en turistgård driver familjen också en vanlig gård samt slakteri, charkuteri, glasstillverkning och hudvårdsprodukter.

Våra charkuteri är prisbelönt och tillverkar genuina produkter enligt hantverksmässig tradition.

Under sommaren tar vi emot besökare och har ett gårdscafé med restaurang och butik där vi säljer gårdens produkter, eget slaktat kött, våra egna charkuterier, öl, glass, och hudvårdsprodukter.

Bryggeriet har en årlig kapacitet på ungefär 500 HL, sedan starten 2015 har bryggeriet fått ett rykte om att producera kvalitetsöl i traditionella stilar.

INNAN TAPPLINAN KOM 2016 TAPPADES ALL ÖL FÖR HAND

INNAN TAPPLINAN KOM 2016 TAPPADES ALL ÖL FÖR HAND

Bryggaren på gården, Erik, studerade vid VLB Berlin. Ett anrikt brygginstitut där han lärde sig bryggeriets hantverk i enlighet med urgamla tyska traditioner.

Erik är son till Gunnar och Kerstin Sahlin, universitetsutbildade agronomer som tog övergård från Kerstins föräldrar 1979. Sedan dess har gården utvecklats från att vara en mjölkgård till att vara ett av Dalarnas största turistmål.

Filosofin om kvalitet och hantverk finns i varje öl som produceras på bryggeriet.

Vi förverkligar detta genom att använda den senaste tekniken inom bryggning och fyllning.